Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с климатроника 156 2.0 TS 99г

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с климатроника 156 2.0 TS 99г

здравейте колеги.....днес си заредих климатика ,но компресора ми не вкл.когато го пусна принудително -няма проблеми работи си без проблем.когато дам на контакт ми примига копчето на климатика-до колкото знам ми подсказва че имам някакъв проблем.чакам вашата помощ.....знае ли някой дали има някаква програма запроверка на климатроника

Докато ти го зареждаха не работеше ли?
    sigpic
    "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Явно са го зареждали с тез мобилните станции. Те вкарват фреона под налягане и не е нужно да работи компресора. Виж пресостата за налягане какво "казва". Окъси крачетата му за ниско налягане на буксата и пробвай.

Comment

Според мен компресора трябва да работи при зареждане.Най-малкото трябва да видят какво са направили.Не знам колегата от къде е, но се съмнявам да е зареждан със станция.Все пак мисля че трябва да каже, работил ли е или не.
        Всъщност съвета ми е, направо да отиде там, където са му го зареждали.
        sigpic

Comment

не тръгна и тогава.....

---------- Post added at 21:16 ---------- Previous post was at 21:09 ----------

колега не знам как се окъсява,ако можеш да помогнеш с някаква схема, буксата ми е с5 кабела.

---------- Post added at 21:33 ---------- Previous post was at 21:16 ----------

компресора не тръгна....пуснахме го принудително от релето-тогава работи иси духа студено проблема е в това че когато го стартирам от копчето не тръгва.,и винаги когато дам на контакт,копчето ми на климатика примигва продължително време.

Comment

нещо по ел инталацията правили ли са ти в смисъл такъв че копресора да не тръгва при всеки 1 климатик или хладилник е 1во изгорели намотки на ел.двигателя но щом сте го пуснали начи не е това ,2ро не отива ток до самия компресор както каза пуснали сте го от релето приснудително значи е това не отива ток ,но защо

причина може да се е включил пресостат ниско налягане и да има въздух в системата налягането на хладилният агент е ниско пресостата излючва ел.веригата към компресора за да не се повреди .
            За това питам : Преди да отидеш да ти заредят климатика работеше ли ? (Ако е работел слабо значи е имало малко газ ако не е работел начи е нямало ), и видя ли ги да ти проверяват за пропуски защото те може само да са го заредили и агента да си е избягал на ново което означава че само са ти зели парите , приципно за автоклиматиците е нормално да изпускат по малко хладилен агент защото компресора е полухермтичен и хладилният агент си намира от каде да избяга , но ако при тебе е избягал толкова бързо има дупка и то никак малка .
            И последно как го заредиха със станция или 1 бутилка с маркуч без манометри по него защото тогава може да е бил зареден по усет и да не са заредили нужното количество .
            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
            sigpic

Comment

Ако датчика за външната температура показва не реални стоиности-например-10градуса,няма да трагне компресора.Ако това е проблема режеш датчика или слагаш друг.

Comment

преди да почна да зареждам климатика искам да поясня че имах пропуск в тръбата за високо налягане.завариха ми я след това цялата ми система е проверявана с вакум с станция BOSCH....всичко беше ок.не мисля че при мен проблема е свързан с пропуски в системата ,по скоро е електронен.....компресора въобще не тръгна и при самото зареждане.....

---------- Post added at 13:35 ---------- Previous post was at 13:30 ----------

Първоначално публикувано от андон.маслев Покажи съобщение
                Ако датчика за външната температура показва не реални стоиности-например-10градуса,няма да трагне компресора.Ако това е проблема режеш датчика или слагаш друг.
                датчика ми за външна температура работи перфектно,по скоро се притеснявам за този който е в купето....

Comment

аз питах тва за станцията и зареждането защото има разни практики които са толкова неправилни и погрешни това че и с тях става не означава че така е добре да се прави

щом сте пуснали релето принудително търсите преди него
                  Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Ladjov Покажи съобщение
                    ....... при всеки 1 климатик или хладилник е 1во изгорели намотки на ел.двигателя .........
                    Доколкото знам, компресорите на климатиците за коли нямат електромотор, а се задвижват от двигателя.
                    Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK

Comment

пардон дал съм малко по инерция
                      sigpic

Comment

днес пробвах пресостата -направих мост на крачетата на буксата.при1-я мост се вкл.перката,а при 2-я се вкл.компресора.помислих си че съм открил повредата,даже замених датчика на пресостата взет от работещ климатик,монтирах го ама същата работа не тръгва и това е...измерих и датчика за температурата в купето -работещ е.чакам вашата помощ -някой знае ли къде се намираАС МОДУЛА
                        Last edited by kevtimov; d.m.y г., 23:36.

Comment

Не търси нищо !!! Пресостата е комбиниран ( ниско/високо) . Щом , като си окъсил за ниското и е тръгнал компресора, няма какво повече да търсиш. Вариантите са 2 :
                          1. В системата НЯМА фреон .
                          2. По някаква причина налягането от системата не достига до пресостата.
                          Под пресостата имаше ли вентил. Изсъска ли леко при отвиването ?

Comment

ЗА СИСТЕМАТА СЪМ СИГУРЕН ,ЧЕ ИМА ФРЕОН.ПРИ ОТВИВАНЕТО И ЗАВИВАНЕТО ИЗСЪСКА ЛЕКО,АКАК СИ ОБЯСНЯВАШ МИГАНЕТО НА КОПЧЕТО НА КЛИМАТИКА.ПРИТЕСНЯВАМ СЕ ЧЕ НЕ ИДВА НЯКАКВА КОМАНДА ОТ МОДУЛА .ПРОБВАХ С КЛИМАТРОНИКА НА ЕДНА MAREA JTD1.9.KOGATO НАПРАВЯ МОСТ НА БУКСАТА ЗАКОМПРЕСОРА ,КОМПРЕСОРА ТРЪГВА-ДА ОБАЧЕ КОМПРЕСОРАСПИРА БЕЗ ДА МАХАМ МОСТА КАТО ИЗКЛ.КОПЧЕТО НА КЛИМАТИКА.ПРИ МЕН НЕ Е ТАКА КОМПРЕСОРА ПРОДЪЛЖАВА ДА РАБОТИ И НЕ СЕ ВЛИЯЕ ОТ КОПЧЕТО.НЕ ЗНАМ ДВЕТЕ СИСТЕМИ ДАЛИ СА ЕДНАКВИ,НО ПРИНЦИПА МИСЛЯ ,ЧЕ Е СЪЩИЯ.

Comment

Щом компресора не е включван по време на зареждане, според мен не е зареден.Как са изравнили налягането!?
                              Обратно в сервиза да си го оправят, или търси друг сервиз.
                              sigpic

Comment

Working...
                              X